úterý 14. srpna 2012

Dny na pohodu

13.8.

Tenhle den byl dost odpočinkovej - taky jsme to pěkně potřebovali! 

Během dopoledne jsme se setkali s Yifovou bývalou spolužačkou, která teď studuje v Suzhou. Tak jsme se seznámili s další milou číňankou. Šli jsme společně na oběd a pak na skoro dvouhodinovou masáž. To jsme si totálně užili! Pak jsme se šli podívat do jedné zahrady. To bylo další nádherný místo. 
Byl to komplex v překrásným prostředí. Procházeli jsme se po kamenných chodnících a všude kolem nás rostly bambusy a vysoká zelená tráva. Sem tam byl starý tradičně čínský pavilon, skalky a mezitím vším protékaly vodní kanály, v kterých rostly překrásný a obrovský lotusy a přes který byly postavený pohádkový kamenný mosty. 
Připadala jsem si jak v nějakým z malebných obrazů, který jsme viděli v obchůdcích předtím. Protože kam jsme se ohlédli, viděli jsme obraz jak z pohádky, jak ze snu.

Tohle místo se jmenovalo "Zahrada Pokrného úředníka" po muži, který tam kdysi žil. Takových zahrad, v kterých se dřív žilo, je v Suzhou asi stovka. My prej byli v tý největší z nich. Bylo to fakt nádherný.

Měli jsme v plánu ještě muzeum hedvábí, ale začalo šíleně pršet, tak jsme jeli zpátky do hotelu a večer, když přestalo pršet jsme šli ven a trochu jsme nakupovali. 
Povídali si do půl jedný. Byl to moc pohodovej den. 

Dnes 14. 8. jsme zase dlouho spali a po (výjimečně) krátkým obědě jsme šli do toho muzea hedvábí. Pro mě to byla docela nuda, nemám ráda muzea. Pak jsme vyrazili na cestu zpátky do Nanjingu. Zašli na večeři s Yifovou maminkou a pak šli všichni společně zase na masáž. Dělaj tady masáže prostě úžasný! 
Takže další den dost na pohodu :D

Žádné komentáře:

Okomentovat