pátek 3. srpna 2012

Vtipnej Mic a všudepřítomný bambus

Další den k nezaplacení za námi :)

Dopoledne jsme strávili v areálu podobnému nějaké přírodní rezervaci. Byl to tam moc hezký, okolo spousta zeleně a podívali jsme se i do dvou zajímavých jeskynní. Byly vevnitř osvětleny barevnými světly a ty dodávaly prostředí tajemný vzhled.

Oběd (zase nepřekonatelný žrádlo..) byl jeden z nejlepších, co jsme tu doteď měly.! Po něm jsme se prošli úžasnou uličkou plnou zajímavých obchůdků ve starých typicky čínských budovách.
A pak jsme jeli do vesnice, která je stará asi 700 let. Byly tam uchvacující domy se zahnutými střechami nahoru jakoby do rohů - typické staročínské budovy. Byly tam uzoučké uličky a kdybysme neměli průvodkyni, zcela určitě bysme se ztratili. Všude byla spousta obchůdků, kde prodávali čínské starožitnosti. Velice pravděpodobně dříve patřili bohatým lidem, kteří v té vesnici-městečku bydleli.

Byl to moc hezký výlet, ale nestojí za to popisovat detaily, všechno vám později pošlu na fotkách až budeme zpátky v Nanjingu.

Ale mám pro vás pár vtipných historek a zajímavých postřehů. S mámou se neustále musíme smát, ikdyž vy to asi tolik nepochopíte :D

1) Jak už jsem psala dříve, tady se pořád ve městě troubí. Jenže Michael dělá takovou zvláštní věc. Když jedem na meziměstkých silnicích, troubí před každou zatáčkou ikdyž tam nejezdí žádný auta. Je to tak strašně vtipný!! Musely jsme se totálně smát. Tak u večeře jsme se ho schválně zeptaly, jaký maj dopravní předpisy. Mamku totiž napadlo, jestli to neni náhodou povinný. Na tu otázku se Mic zatvářil hrozně moc zaskočeně. Pak se obrátil na Yuana a zeptal se: "Máme nějaký předpisy?" "Já nevim..." odpověděl Yuan.

Takže už víme, proč je to tady na silnicích taková divočina... My s mámou jsme u toho padaly pod stůl.

2) Další věc, který se hrozně moc smějem je, když Mic s někým telefonuje. Když mu dotyčnej něco řiká, dělá na to: "Hahahhaha. ha." Asi to znamená něco jako hm hm hm. A u toho teda taky padám. Chudák...

3) Ty hory jsou překrásný. Ještě jsme nikde nahoře nebyli, ale projíždíme údolím a okolo jsou tmavě zelené kopce plné bambusových lesů. Každou chvíli jsou také vidět čajové plantáže, kaskádovitě postavené v kopcích. To jsou taky nádherný pohledy..

4) Bambus. - je všude :D
Když projíždíme přírodou, všude okolo jsou bambusové lesy. Dávají ho do jídla (mimochodem je moc dobrej!) a využívá se i jako dekorace všemi možnými způsoby. Dokonce jsme viděli u jednoho domu postavený lešení z bambusu. Využívá se a stavbu všeho možnýho. Zkrátka je všude.


Po večeři jsme měli sporotvní zážitky. Šli jsme hrát tenis a badminton. Bylo to děsně super. Já si zahrála jednu krátkou hru s Michael (vyhrála jsem :-P) a mamka měla multizábavu s Yuanem. Hráli badminton a u toho se navzájem učili počítat v řeči toho druhého. A k tomu jsme měli i trochu zoologie - na hřišti byla spousta úžasnýho hmyzu. Obrovskýho! Viděli jsme přes 10 cm velkou vážku a skoro tak velkou nádhernou můru. A taky pár divnejch brouků. Byla to paráda, další krásnej večer.

Zítra vstáváme na umření brzo, vyrážíme totiž konečně na tu slavnou Žlutou horu. Konečně bude trocha dobrodružství a pořádnej vejšlap. Den po tom jedem zpátky do Nanjingu..

1 komentář:

  1. Krásný pozdrav z domova holčičky moje! My jsme prožili nádhernou sobotu v našem centru Bethany. Přišli naši přátelé ,se kterými jsme se seznámili skrze pomoc jejich holčičkám z Ugandy. Adoptovali dvě krásná černošská děvčátka a my jsme trochu pomáhali s oblečením atd. Bylo milé je u nás vidět a dělit se s nimi o atmosféru sobotní Bohoslužby. Pak jsme je pozvali k nám na oběd a povídali si o Tanzánii a Ugandě a našich zkušenostech s tím prožitých. zlatíčka moje líbám Vás, Bůh s Vámi.

    OdpovědětVymazat