neděle 5. srpna 2012

Vítejte v Číně

Kamca ma nejak skluz ve psani, protoze, jak ma cas tak spi.
Pokusim se vam popsat posledni dva dny. Konecne jsme se vydali do těch hor.
Vstavali jsme brzy rano, uz v pul seste. Nase cesta zacinala lanovkou, pry nejdelsi v Asii. Do kabiny se veslo 100 lidí. Ale cekali jsme 2 hodiny frontu, začátek nic moc. A navic mlha, tak jsme toho moc neviděli.
Modlitby zafungovaly - vyjasnilo se a nás čekaly nádherné pohledy. Žluté hory jsou vysoké kolem 1800m. Vypadají naprosto odlišně, než naše hory. Jsou hodně prudké a vsechny cesty jsou z kamenných schodů. V obou směrech proudí nekonečné davy lidí, ale už jsme si na to zvykly. Z dálky to vypadá jako mravenčí cestičky.
Cílem naší cesty kromě nějakých vrcholů byl strom asi 1000 let starý, který tvarem svých větví má připomínat vítání. Všude ho mají na obrázcích s nápisem " Vítejte v Číně". Měli jsme opět krásný den.

Včera jsme se vrátili do Nanjingu a večer jsme byli pozvány na večeři s rodiči a přáteli Michaelova kamaráda Yuana. On byl na těch horách úžasný společník, gentlman a užili jsme si s ním spoustu legrace.
Večeře byla zase u kulatého stolu, na to už jsme si tak zvykly, že to nám bude fakt chybět. Ale večeře byla výjimečná tím, jak bylá veselá. Tatínek totiž uměl rusky, tak na mě mluvil. Lovila jsem v paměti ruštinu, kterou jsem nepoužívala 30 let. Kamča měla časté výbuchy smíchu, protože ruská slova podobná českým, ale s jiným významem jí přišly směšné. Protože nikdo nerozuměl všemu, tak jsme si vzájemně překládali a mluvili 4 jazyky. ( čeština, čínština, ruština a angličtina).

Dnes odjíždíme do Hangzhou, proslulé ve středověké Číně jako pozemský ráj. Marco Polo ho označil za " nebeské město, nejkrásnější na celém světě".
Tak se těšíme.

2 komentáře:

  1. Žlutý hory jsou dost zajímavý - i když nejsou žlutý... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj číňanky moje! Máté nádherné fotky, je na nich vidět, jak jste šťastné. Tak pěkně foťte ať se můžeme radovat s Vámi.

    OdpovědětVymazat